Nieuws

 

 

28-1-2016

2Believe Care is online!

Ondanks dat ik al een tijdje veel mensen begeleid die te maken hebben met ziekte en verliessituaties is het dan vanaf vandaag ook online te vinden!fot0 website-comp

Mijn website is aangepast en er zijn nieuwe folders gedrukt! Ondertussen gaan de ontwikkelingen die ik momenteel als coach en met mijn bedrijf maak gewoon door. Via de nieuws pagina op de site van 2Believe Coaching hou ik jullie op de hoogte!

 

 

 

 

 

 

28-1-2016

De helende kracht van paarden

Als coach kom ik een hoop verschillende mensen tegen die bij mij komen voor hulp en ondersteuning. Dat is mooi en inspirerend! Mooi omdat er steeds meer bekendheid komt over het prachtige werk wat ik doe voor mensen in samenwerking met de paarden. Inspirerend omdat ik elke keer weer prachtige en ontroerende dingen zie ontstaan tussen de mensen en de paarden. Mensen zichzelf zie ontwikkelen en ontdekken.
Het inspireert me ook om te zien hoe mensen helen van binnen op het moment dat ze bij de paarden zijn. Troost en kracht in hun situatie vinden.
Voor 2Believe Care begeleid ik mensen die op wat voor een manier dan ook te maken hebben met ziekte en verlies. Zo komt er al zeker een jaar een oudere dame met de ziekte van Alzheimer. Gewoon om bij de paarden te zijn. Ze ervaart heel lijfelijk de helende kracht van deze prachtige dieren.
Tijdens een van de laatste keren dat ze bij me was zaten we gewoon te midden van de paarden bij de stallen aan een bak thee. De paarden stonden rustig in hun stal te eten en een van de paarden liep wat rond te sjouwen buiten zijn stal.helende kracht foto-comp

Alle zintuigen worden op zo'n moment geactiveerd, je ruikt het stro en hooi en de paarden. Ja ook wanneer ze staan te mesten! Ze ziet wat er om je heen gebeurd, je proeft het zand wat je in je mond krijgt omdat je net hebt gevoeld hoe zacht de vacht van dit prachtige dier is. Je hoort de kauw bewegingen die het paard maakt, de regen die klettert op het dak en de wind die om de stal giert.
Op zo'n moment ben je helemaal in het moment, in het hier en nu, net als de paarden. Op zo'n moment ben je heel dichtbij ze, heel dicht bij jezelf. Je kunt ze aanraken en zij komen naar je toe om contact met je te maken. Ze nemen je zoals je bent! Ondanks het ziek zijn en het worstelen met het leven. Even lijkt alles stil te staan.
En dan ineens besef je, dat er een heel warm gevoel van binnen zit en dat je hier op deze manier heel lang wilt blijven. Dat je hoofd ineens veel helderde is. Dat je emoties er gewoon mogen zijn. Er is ruimte om een intiem gesprek te voeren over het naderende einde van je leven. Opluchting, aanvaarding en ontspanning. Paarden die zachtjes briesen en zuchten omdat zij ook deel uitmaken van deze energie. Als coach zijn dit ontroerende momenten waarin ik heel goed besef hoe waardevol dit helende contact met de paarden is. Eventjes kan ik op deze manier samen met deze prachtige dieren bijdragen dat het allemaal iets dragelijker is!

 

 

 

14-3-2016

Persoonlijkontwikkeling binnen het omgaan met ziekte en verlies.

 Afgelopen weekend heb ik voor het eerst een persoonlijkontwikkeling weekend gehad bij 2Believe Coaching. Aangezien dit de coachee en mij zeer goed is bevallen wil ik me graag gaan verdiepen in de mogelijkheden om dit soort weekenden vaker aan te bieden. De mogelijkheid bestaat dan om een arrangement te nemen waarin je 2 dagen achter elkaar met je persoonlijke ontwikkeling aan de slag gaat in combinatie met een hotelovernachting in de omgeving van Apeldoorn en Teuge. Ik ben om.... binnenkort volgt er meer informatie op de site van 2Believe Coaching


 

 

Prachtige beschrijving van het persoonlijkontwikkeling weekend:

Hoi lieve Judith,
Al weer een maandje geleden kwam ik bij je terecht via een gemeenschappelijke vriendin Ingrid Snepvangers. We kwamen van ver Brabant dus hadden we er maar gelijk een weekendje van gemaakt en zo zou je mij zowel zaterdag als zondag, 1,5 uur per keer gaan coachen. Er is de afgelopen 5 jaar veel bij me gebeurd, Terug komen wonen in Nederland, relatie breuk, ziekten van zowel mijn zoontje als me moeder en daardoor mezelf verloren en op de overlevings-stand gegaan. Je eigen groot houden, rekening houden met anderen, denken voor anderen om ze niet tot last te zijn, schuldig voelen voor ook onzin zaken en vooral zelf moeilijk hulp kunnen accepteren!........ Je loopt dan toch echt een keertje helemaal vast.


Dus daar stond in dan naar een leuk intake gesprek in het weiland met Silver, best spannend maar natuurlijk liet ik dat zoals gewoonlijk weer eens niet merken. Silver snapte daar natuurlijk niets van en liep in eerste instantie van me weg! Judith observeerde en zag gelijk wat ik deed en begon met haar coaching. Wat mij die dag echt is bij gebleven dat ondanks iedereen het zag dat silver vriendjes met me wilde worden, ik alleen maar dacht nu gaat hij mij bijten en wat is het moeilijk om iemand of een paard te vertrouwen! Judith Post maakte het mij ook niet makkelijk want met schouders ophalen of zeggen wat ik niet voelden kwam ik niet mee weg. Het was een zware maar o zo leerzame sessie op de eerste dag vol tranen van opgekropt verdriet.


De tweede dag ging ik aan de slag met Manus, wat me van die dag is bij gebleven is dat ik altijd voor iedereen klaar sta en in actie kom maar voor me zelf passief ben geworden en eigenlijk niet aan me zelf mag denken of opkomen. Nou manus heeft me in beweging gezet en liet dat ook duidelijk merken door me elke keer met zijn hoofd een duwtje te geven van "mens kom in actie' er is zoveel gebeurd in de drie uur sessie, teveel om allemaal te beschrijven.
Ik heb geleerd om hulp te accepteren ongeacht de situatie van de ander en dan niet schuldig te hoeven voelen. Ook weer eens aan me zelf te denken en dingen doen voor mezelf, sommige situaties veranderen niet maar dat betekend niet dat ik niet veder mag met mijn leven zonder schuldgevoel.
Hoop ooit nog eens een sessie te mogen doen met Judith Post, het heeft me enorm geholpen. Bedankt voor je hulp en geduld want ik was niet makkelijk om me open te stellen en bedankt aan Silver en Manus.


Dikke knuffel uit Bergen op Zoom

 

 

Afscheid Manus

Op 7 september 2016 hebben we helaas onze lieve Manus moeten laten gaan. Manus heeft vele van jullie geholpen met jullie ontwikkeling. Jullie bijgestaan en laten zien waar het echt om gaat in het leven. Persoonlijk was Manus voor mij een heel bijzonder paard. Hij kwam op een moment in mijn leven dat ik in een hele moeilijke periode van mijn leven zat. Hij heeft mij toen laten zien dat het leven de moeite waard is. Hij daagde mij uit om verder te gaan. Heeft mij geleerd wat onvoorwaarlijk betekend. Ik heb in hem mijn beste vriend, mijn collega en bovenal een heel heel bijzonder paard moeten loslaten. Dankjewel lieve Manus!