Waarom Coaching met paarden?

Begeleiding en coaching met behulp van paarden is erop gericht, te ondersteunen bij persoonlijke levensprocessen. 

Bij 2Believe Coaching wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijke eigenschappen van paarden. De kwaliteiten die stockfoto-4webpaarden al eeuwen lang bezitten, om zich te kunnen aanpassen en overleven in verschillende omstandigheden. Zowel in het wild als in de nabijheid van ons mensen. Dat wordt ook wel het spiegelend gedrag van paarden genoemd. 

Het begeleiden en coachen van mensen met paarden wordt als een krachtig en doeltreffende manier ervaren. Door de bijzondere kwaliteiten en het natuurlijke gedrag van paarden te gebruiken komen we snel bij de daadwerkelijke kern. Paarden laten zien wat er speelt en waar de aandacht op gevestigd moet worden. Daarnaast bieden ze waar nodig steun en troost. Begeleiding en coaching met paarden werkt op zowel lichamelijk, denk als  energetisch niveau. 

 

Voor wie is coaching met paarden bij 2Believe coaching?

2Believe Coaching is er speciaal voor mensen, van jong tot oud die graag ondersteuning en begeleiding willen omdat zij te maken hebben met ziekte  en/of verlies. Wanneer je hiermee te maken krijgt kun je het gevoel krijgen vast te lopen of de regie kwijt te raken over je leven. Daarnaast heb je maken met emoties, gedachten en gevoelens.Ook spelen er vaak veel zingevingsvragen. 

Dan is het fijn als je op een fijne plek jezelf mag zijn, ondersteuning krijgt om alles in het juiste perspectief te plaatsen en kunt kijken naar wat echt belangrijk is voor jou. Naar wat jij het meest nodig hebt en hoe je daarvoor kunt zorgen binnen jouw situatie. Daarbij krijg je bij 2Believe Coaching niet alleen ondersteuning van ervaren coaches maar ook van de paarden.  

Ervaring met paarden is niet vereist en zelfs angst voor paarden hoeft geen belemmering te zijn. Er wordt niet op de paarden gereden, alles gebeurd naast het paard op de grond. Wij hebben de mogelijkheid om zowel binnen als buiten met de paarden bezig te zijn. Dit is afhankelijk van de weersomstandigheden.

2Believe Coaching biedt zowel individuele begeleiding als begeleiding in kleine groepen aan in de vorm van diversen workshops.